
Bugün sizlerle Bilgisayar Nasıl Toplanır? Nelere Dikkat Edilmelidir? konularını işleyeceğiz.
Bildiğiniz gibi blogumda hazır halde toplama bilgisayar önerileri bulunmaktadır. Ancak amacım yalnızca sizleri hazır sistemlere yönlendirmek değil, gerçekten bilgisayar nasıl toplanır anlayabilir duruma getirmektir. Bazı temel bilgileri bildikten sonra PC toplama konusunda başkalarının bilgilerine ihtiyaç duymayacak, para ödemek zorunda kalmayacak ve hazır sistemlerle kandırılamayacaksınız 🙂
Yine de örnek olarak da alabileceğinizi düşünerek linkleri aşağıda paylaşıyorum;
6.000 TL’ye Oyun Bilgisayarı Toplama
4.000 TL’ye Oyun Bilgisayarı Toplama
Bu yazının bitişinde de lütfen yazının devamı olan “Bilgisayar Toplamak : En Ucuza > En İyisi” gönderisine devam ediniz.
“Bilgisayar Nasıl Toplanır?” yazımız nispeten diğer yazılarımdan daha uzun olacak, ancak yine de sabırlı olursanız yazı bittiğinde güzel bir bilgi seviyesine sahip olacaksınız. Yine de, bilgisayar toplama konusunda ilerlemeden önce bilgisayar toplama amacınızı ve bütçenizi belirlemenizi tavsiye ederim. İnternette vakit geçirmek, dizi&film izlemek vb. amaçlarla alacağınız bilgisayar için çok yüksek meblağlar harcamanıza gerek olmayacaktır.
Aslında bu yazının esas hedef kitlesi de oyun ve performans bilgisayarı toplamak isteyen kişilerdir. Zira ofis veya medya kullanımı için tüm bilgisayarlar uygun olacaktır. Bu yüzden bu kısımlara da aşağıda kısa olarak değineceğim.

Öncelikle bir bilgisayar nasıl toplanır sorusunun cevabı olarak minimum şartlarda aşağıdaki ekipmanları toplamanız, dolayısıyla bunlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir;
- İşlemci
- Anakart
- Bellek(RAM)
- Ekran Kartı
- Bilgisayar Kasası(Güç Kaynaklı)
- Harddisk ve SSD
- Monitör
İşletim sistemi, DVD, Soğutma Sistemi, multimedya kart gibi bileşenler bilgisayar toplarken o kadar da önemli olmayan, daha çok ürünü geliştirici detaylardır. O yüzden bu yazımda onlara değinmeyeceğim. Şimdi yukarıda belirttiğim parçaların nasıl seçilmesi gerektiğini aşağıda detaylandıralım;
1- İşlemci Seçimi
Bu aşamada sizin bilgisayarı alış amacınıza göre işlemci belirlenmelidir. Eğer ofis bilgisayarı veya eve multimedya amaçlı bir bilgisayar toplamak gibi bir amacınız varsa çift çekirdekli işlemcileri almanızı tavsiye ederim. Daha fazlasına da yönelebilirsiniz ancak yalnızca bu amaçlar için gereksiz bir maliyet olacaktır. (En yüksek Intel i3 veya AMD A10)
Amacınız oyun bilgisayarı toplamak ise Intel ve AMD’nin son serilerine geçmeniz gerekecektir. En azından 1 sene önce piyasaya çıkarılmış modellerini tercih etmenizi öneriririm. Oyun oynamak için işlemciyi en son ve en pahalı modellerden almanıza gerek yoktur. Bu konuda ekran kartını yüksek tutmak gerekecektir.
Amacınız ağır işlemler, render almak vb. ise işlemci seçiminde listenin en üst sıralarından birisini seçmeniz gerekmektedir.
Bu arada belirtmek gerekir ki bir işlemcinin önündeki i3, i5, i7 gibi ifadeler tam olarak bir şey ifade etmemektedir. Model numarası önemlidir ve bunlarla ilgili karşılaştırmayı CPUBenchmark sitesinden yapabilirsiniz.
Siteye girdiğinizde göreceğiniz sol üstte göreceğiniz “High End CPU Chart” listesi benim oyun bilgisayarları ve performans bilgisayarları için kullandığım listedir. Oyun bilgisayarları için maddi durumunuza göre 100-250 arasındaki işlemcileri dikkate almalısınız. Performans bilgisayarları için de yine maddi durumunuza göre ilk 100’den bir işlemci seçmeniz yararınıza olacaktır. Tabi bütçeniz daha kısıtlıysa, yine bu listede kalmak şartıyla daha alt sıralardaki işlemcilere de yönelebilirsiniz. Zira, benim kendi ” 4.000 TL’ye Oyun Bilgisayarı Toplama ” yazımda ben de AMD Ryzen 3 2200G işlemci kullandım ve bu işlemci listede 575. sırada bulunmaktadır.
Yine aynı şekilde bir alt kısımda göreceğiniz “High to Mid Range CPU Chart” listesi de benim ofis bilgisayarları ve evde multimedya kullanım için kullandığım listedir. Bu amaçlarla toplayacağınız bilgisayarlar için bu liste içinden bütçenize göre bir tercih yapmanızı tavsiye ederim.
2- Anakart Seçimi
Anakartınız hakkında ilk bilmeniz gereken şey işlemcinizin soketi ile uyumlu olmasıdır. Örneğin benim 6.000 TL’ye Oyun Bilgisayarı Toplama yazımdan da farkedeceğiniz üzere AMD işlemcim Socket AM4 bağlantıya sahip olduğu için buna uyumlu MSI A320 Grenade anakart seçtim.
Seçeceğiniz anakartın bir diğer özelliği de bellek(RAM) için baz teşkil edecek olmasıdır. Örneğin benim seçtiğim anakartın tam adı ” MSI A320M PRO-M2 V2 AMD Ryzen DDR4 3200MHz (OC) USB 3.1 Anakart ” tır. Bu da şu demek oluyor; anakartımız RAM seçiminde DDR4 özelliğini ve 3200MHz’e kadar frekansı desteklemektedir. OC yani aşırtma işlemi ise işlemci ile alakalı bir işlemdir ve belirli bir süre boyunca daha yüksek performans almayı sağlar.
Anakartta bir diğer rastlayacağınız özellik ATX ve mATX tanımlarıdır. mATX tanımı anakartın mini ATX özelliğine denk gelmektedir ki, eğer kasanızı küçük yapmak istiyorsanız mATX özellikli anakartlardan seçmelisiniz.
3- Bellek(RAM) Seçimi
Günümüz şartlarında eğer ofis veya multimedya amaçlı kullanacaksanız 4GB RAM hala yeterliliğini sürdürmektedir. Ancak oyun bilgisayarları için 8GB RAM bir alt limittir. Hatta bütçeniz yeterliyse 16GB RAM kullanımını tavsiye ederim.
Yine aynı şekilde anakartınızın DDR4 destekli olmasına ve alacağınız belleklerin DDR4 bellek olmasına dikkat ediniz. Kimse yeni alacağı bilgisayarda eski teknoloji DDR3 ve DDR3L kullanmak istemeyecektir.
RAM tanımında ise benim 6.000 TL’ lik paylaşımımda da görebileceğiniz şekilde ” GSKILL 16GB (1x16GB) RipjawsV Red DDR4 3000MHz CL16 1.35V Single Ram ” tanımı bulunmaktadır. RAM’ de şimdiye kadar DDR4 ve GB boyutundan bahsettik, ancak MHz ve CL değerlerinden bahsetmedik.
Bir RAM’de MHz değeri ne kadar yüksek olursa ve CL sınıfı ne kadar düşük olursa RAM performansı o kadar iyi olacaktır. MHz değerinin yüksek olması ekran görüntüsünün akıcılığını ve FPS değerini artıracaktır. CL ise gecikme süresini belirtmektedir, bu sebeple az olması tercih edilir.
Ancak not olarak belirtmek isterim ki, 1600MHz’lik bir RAM’de CL9 görmeniz ve 3000MHz’lik bir RAM’de CL16 görmeniz, sizin 1600’lük olanı seçmeniz gerektiği anlamına gelmemektedir. MHz’in artışı orantısal olarak CL sınıfını da artıracaktır. Bu karşılaştırmayı ancak şu şekilde yapabilirsiniz; opsiyonlarınız arasında 3000MHz CL16 ve 3000MHz CL17 iki RAM bulunuyor ise, bunlar arasından CL16 olanı seçmelisiniz.
Daha derinlemesine araştırma yapmak isterseniz yine aynı şekilde RAM incelemelerini Memory Benchmark sitesinden inceleyebilirsiniz.
4- Ekran Kartı Seçimi
Ekran kartı seçimi özellikle oyun bilgisayarı ve performans bilgisayarı toplayanlar için önemlidir. Çünkü, ofis işleri ve multimedya amacıyla kullanılacak bilgisayarlar için en temel seviye ekran kartları bile yeterli olacaktır. Intel işlemcili bilgisayar toplamanız halinde Intel’e özgü entegre ekran kartları bu amacınızda yeterli olacaktır. Ancak AMD işlemcilerde bu tarz bir özellik bulunmadığı için her halükarda basit bir ekran kartı da düşünmeniz gerekecektir.
Oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorsanız bütçenizin %40-45’ini, performans bilgisayarı topluyorsanız belki daha da büyük bir oranını ekran kartına harcamanız gerektiğini siz de farkedeceksiniz. Zira, kendi önerilerimde; 4.000 TL’lik bilgisayar bütçesinin %44’ünü, 6.000 TL’lik bilgisayar bütçesinin de %44.6’sını ekran kartı için ayırmış bulunmaktayım. Önerilerimde seçtiğim ekran kartları sırasıyla ve tam adıyla aşağıdadır;
- MSI GeForce GTX1060 GAMING 6GB GDDR5 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
- MSI GeForce RTX 2060 GAMING 6GB GDDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Tam adlarıyla yazmamın sebebi ekran kartlarında bulunabilecek tanımlamaları sizlerle paylaşmaktı. Göreceğiniz üzere ekran kartının özellikleri arasında 6GB, GDDR5, GDDR6, 192Bit ve DX12 bilgileri açıkça görülmektedir. 6GB bizim için ekran kartı belleğine işaret eder. Ekran kartı belleği oyunları yüksek özelliklerde ve efektlerde oynayabilmek için gerekli bir özelliktir. GDDR5 ve GDDR6 tanımlamaları ise bize bellek bant genişliği için önemli bir fikir vermelidir. GDDR seviyesi çok önemlidir ve 2GB GDDR6 bir ekran kartı kesinlikle 4GB GDDR5 bir ekran kartından daha iyi olarak düşünülmelidir. Bit ise iletimin kaç bit üzerinden yapıldığına işaret etmekte olup, ne kadar yüksekse o kadar iyi olarak düşünülmelidir. DX12’nin ne olduğunu ise oyunseverlere anlatmanın yersiz olduğu kanaatindeyim 🙂
Kısacası ekran kartında tüm değerlerin yüksek olması makbuldür. Yine sizlere kendi değerlendirmelerinizi yapabilmeniz adına Video Card Benchmark sitesinin de linkini buraya bırakıyorum.
5- Bilgisayar Kasaları
Bilgisayar Kasası seçiminde bir kaç önerim olacak. Öncelikle ben her zaman fanla soğutma taraftarıyım ve benim evimdeki bilgisayarımda 3 önde 1 üstte 1 arkada fan bulunmaktadır. İçindeki hava dolaşımını aşağı yukarı siz de tahmin edebilirsiniz, kasanın kendi özelliklerinde de belirtilir. Kasayı seçerken, kasanın içine tüm ekipmanınızı yerleştirdiğinizde rahat bir şekilde hava dolaşımı yapabilecek şekilde seçmeye özen göstermelisiniz.
Ayrıca mali açıdan kasanın kendisinde güç kaynağı olmasını tercih etmenizi tavsiye ederim. Böylece ikisi birlikte 500TL altına bile mal edebilirsiniz.
6- Harddisk ve SSD
Günümüzde normal harddiskler(HDD), SSD ve M2 bellekler bulunmaktadır. Benim şahsi düşüncem HDD+SSD kullanımından yanadır. M2 bellek kullanımı Windows’u kesinlikle hızlandıracaktır. Ancak oyun bazlı toplanacak bir bilgisayarda M2 belleğin hala günümüzde dahi çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir nebze daha hızlı bir bilgisayar toplamak niyetiniz varsa, tüm hafızanızı SSD olarak almanızı tavsiye edebilirim. 1TB SSD fiyatları bile çok düşmüş durumdadır.
7- Monitor
Diğer yazılarımdan kasa önerilerimi okuduysanız bileceğiniz gibi ben önerilerime monitör seçimini katmıyorum. Ancak total bir bilgilendirme yaparken bunu paylaşmamın uygun olacağını düşündüm.
Monitör seçiminde karşılaşacağınız bir kaç değer olacak ve bir kaç seçim yapacaksınız. İlk yapmanız gereken seçim ekran boyutudur. Bu konuda benim tavsiyem 24′ ve üzeri ekran boyutları olacaktır.
İkinci yapmanız gereken seçim ekran çözünürlüğü olacaktır. Bu seçimi tabi ki bütçenize göre yapacaksınız ancak bu dönemde en azından 2K bir monitör tercihi yapmanız sizin teknolojinin gerisinde kalmamanız adına yararınıza olacaktır.
Üçüncü sırada ise yenilenme hızı(60-75-144Hz vs.) ve tepki süresi(1-5ms) gelmektedir. Yenilenme hızı ne kadar yüksek olursa ekran kartınızın gücüne de bağlı olmak şartıyla o kadar iyi görüntü(yüksek FPS) alırsınız. Tahmin edebileceğiniz gibi tepki süresinin de olabildiğince düşük olması gerekmektedir.
“Bilgisayar Nasıl Toplanır?” yazımızın artık sonuna gelmekteyiz. Bu bilgilerin sizler için yeterli olduğunu umuyorum ve aşağıda yorumlarınızı bekliyorum. Eksik kalan kısımları belirtirseniz, her zaman yazıyı güncelleyip sizlerle daha iyi şekilde buluşturmayı tercih ederim. Bilmediğim bir konu olması hakkında da araştırıp sizlerle doğrusunu paylaşacağım konusunda da sizleri temin ederim.
Aşağıdaki yazılarımı da okumanızı tavsiye ederim;
- Oyun Bilgisayarı Toplamak : 4000 TL’ye / 6000 TL’ye / 8000 TL’ye
- En İyi Televizyonlar : 3000 TL’ye / 4000 TL’ye / 5000 TL’ye
- En İyi Telefonlar : 1000 TL’ye / 2000 TL’ye / 3000 TL’ye
- CV Hazırlama Teknikleri – Profesyonel CV Nasıl Hazırlanır?
- Ücretsiz Sertifikalı 85 Ad. Coursera Kursu
- Vakit Geçirmelik En Güzel PC Oyunları
İyi günler dilerim 🙂
Brrrraavvvoo. Guzel yazi.
Eyvallah dostum çok teşekkür ederim 🙂
Merhaba abi yakın zamanda bilgisayar toplıyacamda bana yardımcı olabilirmisin
Selam dostum, eğer bütçeni söylersen tabi ki yardımcı olabilirim. Aşağıdaki parçalar kesin istediğin parçalar mı yoksa ben mi tavsiyede bulunayım tamamen?
Amd ryzen 5 2600.
Sapphire Rx 580 8gb
16 gb ram 3200 mhz 8 gb de olabilir
Aouris b450 m anakart
Merhaba
Ben sadece online oyun icin performansi yuksek masaustu toplamak istiyorum.
Bütçem 3000 – 4500 arasidir.
Toplama yapar misiniz rica etsem.
Iyi calismalar.
Merhabalar,
Ben kasa önerisi yapıyorum daha ziyade ama yine de sormak istedim 3000-4500 arası kasa için belirlediğiniz fiyat mı yoksa monitör dahil mi? Eğer kasa içinse, benim 4000TL için Mart 2020’de yani güncel düzenlediğim kurulumu önerebilirim. Eğer total fiyatınızsa biraz daha düşürebilirim sistemi.
https://www.suleymanserdarseymen.com/tech/4000tlye-oyun-bilgisayari-toplamamart-2020/
İyi akşamlar dilerim, cevabınızı bekliyorum.
Merhaba,
Monitör dahil herseyi icsrisinde maksimum 4500 tllik bir toplama pc gerekiyor, ve ekran karti nvidia veya gtx olursa sevinirim amd istrmiyorum,
Tesekkurler,
Tamamdır. Şu anda saat geç olduğu için yetiştiremem, ancak yarına yazacağım 🙂
Tekrar Merhabalar Yusuf Bey,
Size aşağıdaki gibi bir sistem toplayabildim, umarım beğenirsiniz.
– LG 21,5″ 22MK400 1 Ms Full HD VGA-HDMI 75HZ FreeSync Gaming Monitör
(722TL)
– Zotac GTX1650 OC 4GB GDDR5 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
(1456TL)
– AMD Ryzen™3 3200G Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz – 4GHz 6MB 65W 12nm İşlemci
(819TL)
– Toshiba 3.5″ 1TB P300 SATA 3.0 64MB Önbellek 7200 Rpm Harddisk
(343TL)
– GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35V Single Ram
(369TL)
– GIGABYTE GA-A320M-S2H A320 Socket AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+(OC)Mhz Anakart
(430TL)
– FRISBY FC-8870G 400W USB 3.0 MidT GAMING KASA
(370TL)
Dolayısıyla sistemimiz totalde “4.509,00 TL” bedelinde oluyor istediğiniz gibi.
Merhaba,
Teşekkrler ilginiz icin
Monitör boyutu kucuk kaldi snirim biraz ekran karti 1 tık daha yukseltsek ve ssd harddisk istiyorum amd islemci yerine farkli bir model kullanabilirmiyiz kasayi daha uyguna getirebilirmiyiz tesekkurler,
Merhabalar,
Sisteminizi aşağıdaki şekilde revize ettim ve toplam fiyatı “4490 TL” oluyor. Ekran kartını da yükseltmemi istemişsiniz sanırım ama ekran kartında bir üst GTX1660 serisine geçmeniz 500 TL farkettirir, yani sizin bütçenizi 5000TL’ye çekmeniz gerekir, o yüzden şimdilik aynı bıraktım.
– SAMSUNG 24″ SF350 FHD 60-72Hz FreeSync HDMI PLS Gaming Monitör
(775TL)
– Zotac GTX1650 OC 4GB GDDR5 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
(1456TL)
– Intel Core i3 9100F Socket 1151 – 9. Nesil 3.6GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
(579TL)
– WD 500GB Blue SATA 3.0 (560MB Okuma / 530MB Yazma) 3D-NAND SSD Disk
(469TL)
– GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35V Single Ram
(369TL)
– GIGABYTE GA-A320M-S2H A320 Socket AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+(OC)Mhz Anakart
(430TL)
– FRISBY FC-8870G 400W USB 3.0 MidT GAMING KASA
(370TL)
Teşekkurler gayet iyi 🙂
Merhaba,
Bu sistemi hangi sitede toplayabilirim?
Baktigim sitelerde bu parcalar yok
Merhabalar, ben toplamalarımı Vatan Bilgisayar üzerinden yaparak size öneride bulunuyorum, siz de oraya bakabilirsiniz 🙂
Merhaba
Sadece kasa toplama oyun kasasi performans yuksek
yeni nesil M.2 SSD istiorum harddisk olmasin
ve GTX 1060 veya bir alti ekran karti
En az 8 gb rem yeni nesil islemci amd olmasin.
Butce 2500 3000 arasi yardimci olur musunuz?
Merhabalar,
Söylediğiniz özelliklerin hepsine uyduğumuzda, ben Vatan Bilgisayar üzerinden ve sıfır kasa kurulumu önerisi verdiğim için 3000TL’ye kadar inemiyoruz. Kurulum aşağıdaki gibi oluyor;
WD 250GB Blue NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 950MB Yazma)
(425 TL)
MSI GeForce GTX 1650 AERO ITX 4G OC 4GB GDDR5 128 Bit DX12 NVidia Ekran Kartı
(1465 TL)
Intel Core i3 9100F Socket 1151 – 9. Nesil 3.6GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
(676 TL)
GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Single Ram
(344 TL)
GIGABYTE H310M-S2V Intel H310 Socket 8.-9.Nesil 1151 DDR4 2666MHz USB3.1 Anakart
(439 TL)
EVEREST RANGE-7 PEAK-650W USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA
(523 TL)
Toplamda 3872 TL yapıyor. İşlemci, RAM, Ana Kart ve Kasa önerebileceğim en ucuzları neredeyse ve fiyat toplamları 2042 TL yapıyor kafadan. Böyle olunca da, ya istediğiniz özelliklere uyamıyorum ya da fiyat yüksek çıkıyor.
Peki ne yapılabilir? Parçaları ikinci el alabilir veya tüm parçaları farklı farklı yerlerden toplayarak bu fiyatı düşürebilirsiniz. Alternatif olarak da, ekran kartını GTX 1050ti ‘ ye çevirebilirsiniz ki bu fiyatı 400 TL’ye yakın düşürür. Ben size olabildiğince sahip olduktan sonra pişman olmayacağınız birşey önermeye çalışıyorum o yüzden GTX1650 önerdim. GTX1650 yeni nesil ve GTX1060’tan bir tık daha kötü bir ekran kartı ve nispeten fiyatı ucuz.
Yorumunuzu yazarsanız düzenleme yapabiliriz 🙂
İyi günler dilerim.
Istedigim gibi olmuş hemen hemen işlemci i3 biraz düşük ve eski bi islemci olmuyor mu acaba? Ve kasa neden bu kadar pahalli mesela bir usttrki arkadasinki daha uygun. Işlemciyi bir ust model secebilirmiyiz ve kasanin fiyatini dusurebilirmiyiz
Ssd+harddisk mi oneriyorsunuz yoksa ssd tek bsina yeter mi?
https://www.itopya.com/power-boost-vk-g2090c-rgb-usb-30-mid-tower-kasa/ boyle bir kasa alamazmiyiz mesela.
280 tl tasarruf yapip islemciyide yukseltip toplam 4000 tl yapabilirmiyiz kasayi
368 ssd
1318 ekran karti
585 islemci
306 ram
439 anakart
240 kasa
Farkli sitelerden bakinca fiyat boyle cikiyor toplam 3256 gibi bir rakam oluyor işlemciyi bir ust modele yukseltsek? Ne tutar diger parcalardan memnun kaldim. Sadece ssd tek basina yeterli olurmu onu bilmiyorum.
Tekrar selamlar, aynı zamanda home-office olarak çalıştığım için cevaplarım biraz geç oluyor kusura bakmayın.
Eğer SSD’yi 512GB olarak seçerseniz bence yeterli olur, HDD 300TL ekler ama eğer ekstra HDD isterseniz sonradan da taktırabilirsiniz.
İşlemci konusunda, eğer bütçeniz varsa işlemcide AMD Ryzen 5 2600’e yükseltebilirsiniz. 1000 TL civarına bulunabiliyor ve işlemci performansını 2 katına çıkartır.
Yine hala bütçeniz kalırsa da, ekran kartında yükseltme tavsiye ederim. GTX1650’den GTX1650 SUPER seviyesine çıkmanızın da faydası olacaktır performansta.
Tabi kısa bir not geçeyim, işlemciyi AMD’ye çevirirsek ana kartı AM4 sokete uygun şekilde değiştirmek gerekir.
Yani ozetle toparlarsak yeni bir liste yapar misiniz? Dedikleriniz ile
https://www.hepsiburada.com/teknobiyotik-e2-amd-ryzen-5-1600-8gb-240gb-ssd-gtx1650-super-freedos-masaustu-bilgisayar-dk-pc-e2-p-HBV00000QA037?magaza=Teknobiyotik&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=Cj0KCQjwybD0BRDyARIsACyS8mtbHW8CFxpaNVhDOvwamIPz7gyb2kW9zdLqfm7tLMehvusiRH4ROqkaAiAyEALw_wcB
Boyle mi diyorsun?
Bu gönderdiğiniz kasa üzerinden yorum yapayım. Aslında çok dengeli bir kasa toplamış teknobiyotik. Bizim konuştuğumuzdaki SSD değil M.2 SSD idi ve işlemci de Ryzen 5 2600’dü bu 1600, ama ikisi de GTX1650 SUPER ekran kartını rahatça sürer yani sorun yok. Benim tavsiyem, bu kasayı alırsanız üzerine 1TB’lık HDD taktırın hard disk sorununuz ortadan kalkar ve 4300TL civarına halletmiş olursunuz.
Merhaba elimde 7 yıl kadar önce almış olduğum Laptop var lenovo y570 ekran kartını yükseltme şansım var mı ?
İ7 işlemci 2670 QM CPU 2.20 göz
6 GB RAM
Nvıdıa GeForce git 555 m 1 GB ekran kartı
Lexar 256 GB SSD
Yani bu Bilgisayar yeni oyunlar haricinde çok iyi ama oyun oynamayı eşim ve ben çok istiyoruz Online pubg veya horizon 4 gibi öncelikle bize önerebileceğiniz Laptop veya masaüstü var mı ?
Hali hazırda eşim ve bende Laptop var o yüzden masaüstü alırsak daha ucuza mı almış oluruz ?
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-9400f-msi-gtx1650-super-ventus-xs-oc-h310-a-pro-wd-1tb-crucial-8gb-ram.html
Bu linkteki işimi görür mü ?
Merhabalar, laptopta ekran kartı değişimi yapılmıyor değil yapılıyor ancak gerçekten usta birinin eline gitmesi lazım. Çünkü ne yazıkki özellikle eski laptoplarda yanlış bilmiyorsam ekran kartları ana karta lehim vs. ile sabitleniyor. Bu gibi sebeplerden dolayı pahalıya patlar.
Bir sonraki sorunuza cevap verecek olursak da, evet laptop yerine masaüstü alırsanız sizin için 1000TL’nin üzerinde kâr yaratır bütçenize göre 2000TL’lere de ulaşabilir.
Eğer toplamak istediğiniz sistem için referansınız horizon 4 oyunu ise, onlar önerilen sistemde bile GTX1060 öneriyorlar. 6.000TL’ye Bilgisayar Toplama yazımda belirttiğim kurulum ve GTX1660 ekran kartı ile bu oyunu ve yüksek seviyede benzer oyunları çok rahatlıkla oynayabilirsiniz, tavsiye ederim 🙂
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için .
Rica ederim her zaman buradayım 🙂 Aklınıza takılan bir şey olduğunda beklerim.
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-9400f-msi-gtx1650-super-ventus-xs-oc-h310-a-pro-wd-1tb-crucial-8gb-ram.html
Bu işimi görür mü şuan sizin önerdiğiniz yok çünkü
Merhabalar, benim söylediğim kurulumu zaten siz toplattırabilirsiniz, vatanda hazırda olanlardan değil. Ama hazırda olanlardan bütçenize göre aşağıdakileri önerebilirim sizin için;
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-2600-gigabyte-gtx1650-super-wf2-b450m-s2h-wd-1tb-disk-crucial-8gb-ram.html
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-2600-asus-gtx1660-super-evo-prime-b450m-k-wd-500gb-ssd-8-gb-ram.html
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-2600-asus-strix-rtx2060-a6g-asus-prime-b450m-k-wd-1tb-disk-gskill-8gb-ram.html
2. Güzel uygun monitör önerebilir misiniz eski 60-70 hz olanlar sanırım kötü olur elimde var.
60-70 Hz olanlar bence bunlar için yeterli olur. Bir oyunu 60-70fps oynadığınız zaman zaten güzel görüntü alırsınız. Monitörde seviye artırmak istiyorsanız ya FullHD 144Hz ya da 4K 60Hz bir monitöre geçmek lazım ki ikisinin de fiyatı 2000TL’ ye yakın.
Yine de değiştirmek isterseniz, “2000 TL ile Alınabilecek En İyi PC Monitör(Mart 2020)” diye bir yazım var. Oraya bakabilirsiniz 🙂
Teşekkür ederim o zaman süper ?
Merhaba,
Oyun oynamak,oyun editleri ve yayın yapmak için olabilecek en uygun fiyatlı kasayı toplamak istiyorum yardımcı olabilir misiniz ?
Merhabalar
Öncelikle en uygun fiyatlı dediğiniz için aşağıdaki gönderime bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu 6.000 TL’lik bilgisayar bu iş için yeterlidir.
https://www.suleymanserdarseymen.com/tech/monitor-dahil-6000-tl-bilgisayar-toplama-mayis-2020/
Ama gerçekten göreceli bir soru soruyorsunuz, çünkü genelde oyun yayını yapan arkadaşlar için bu konu biraz da prestij meselesi oluyor. 144 Hz monitörler, RTX ekran kartları vs. kullanıyorlar. Bu takdirde, toplayacağınız bilgisayar 7.000 TL ve hatta 8.000 TL civarlarına çıkabilir. Tabi bu sizin bütçeniz ile alakalıdır. Yukardaki kuruluma bir göz gezdirin, eğer aklınızda başka bir şey olursa yine yorumunuz bekliyorum.
Yazınızı ve uslubunuzu çok beğendim.yarali bilgiler vermişsiniz
Merhabalar, çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙂 Bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu…
Abi 1000tl bütcem var oyun odaklı bir sistem önerin varmı
Maalesef dostum,
Ben en az “Orta Seviye” bilgisayar önerisi yaptığım için benim önerilerim 4000 TL’den başlıyor.